Tokoa, tottista ja BH:ta kursseilla ja yksityisopetuksena

Tottelevaisuuskoulutuksessa ohjaaja opettaa koiraansa muun muassa seuraamaan vapaana sivulla. Kuvassa Ella Paez Jämsen. Kuva: Minna Filppu

Arkitottelevaisuuskoulutusta järjestetään keväisin ja syksyisin kurssimuotoisena tai koulutus kerrallaan. Osallistujat saavat yksilöllistä ohjausta ja että harrastus etenee tavoitteellisesti.

Parhaillaan on menossa kaksi arkitottiskurssia, joista toinen on pennuille ja nuorille koirille; toinen aikuisille koirille.

Satu Pajarinen vastaa tätä nykyä pääosin tottiskoulutustarjonnasta. Sitä on kaupan sekä ryhmässä että yksityisopetuksena, johon osallistuva saa kouluttajan jakamattoman huomion ja voi treenata juuri sitä, mitä haluaa kuten BH:ta, pk-tottiksesta, arkitottista tai vaikka ratkoa ongelmia!

Satu pitää myös pentutottiksia erikseen ilmoitettavina kertoina. Pentueskari on tarkoitettu korkeintaan puolivuotiaille pennuille. Pentujengi harjoittelee perustaitoja, joita pentu myöhemmin elämässään tarvitsee kuten peruskäskyt. Lisäksi paneudutaan hieman pennun motorisen kehityksen tukemiseen.

Lisätiedot Elinalta, elina_ruohonen@hotmail.com tai 0442926868

Katso ajantasainen tarjonta verkkokaupastamme www.kauppa-sskh.fi

Tottelevaisuuskoulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Tottelevaisuuskoulutus on tarpeen jokaiselle koiralle ja omistajalle.

Arkitottelevaisuuskurssilla harjoitellaan muun muassa koiran palkkaamista, sen oikea-aikaisuutta ja suuntaa sekä luoksetuloja, seuraamisen alkeita, asentoja, ohittamista ja rauhoittumista. Samalla koira oppii sosiaalisia taitoja. Harjoitellaan myös luvalla tervehtimistä ja luopumista.

Virpi Ingerman ohjaa seuraamista. Kuva: Minna Filppu

Tottelevaisuuskoulutuksesta vastaava Elina Ruohonen vetämässä ohitusharjoitusta. Kuva: Minna Filppu

Linda Lauttia paikallaanoloharjoituksissa koiransa kanssa. Kuva: Minna Filppu

Annika Sanerin Väiski tekee luoksetulossa mallisuorituksen. Kuva: Minna Filppu

Perustottelevaisuuskoulutus kuuluu kaiken rotuisten koirien oikeuksiin. Kuva: Matti Pomppu