Tokoa ja tottista kursseilla ja yksityisopetuksena

Tottelevaisuuskoulutuksessa ohjaaja opettaa koiraansa muun muassa seuraamaan vapaana sivulla. Kuvassa Ella Paez Jämsen. Kuva: Minna Filppu

Arkitottelevaisuuskoulutusta järjestetään keväisin ja syksyisin kurssimuotoisena niin, että osallistujat saavat yksilöllistä ohjausta ja että harrastus etenee tavoitteellisesti.

Satu Pajarinen vetää toko-treenejä maanantaina 28. lokakuuta kello 17-18 sekä kello 18-19. Jäseniltä 10,50 euroa ja muilta 15 euroa. Neljä koirakkoa kerrallaan.


Lisäksi on tarjolla tottiksen ynnä muiden vastaavien lajien 20 minuutin yksityisopetusta. Seuraavat vapaat ajat ovat löytyvät maanantailta 28. lokakuuta kello 15.05-15.25 sekä maanantailta 3. marraskuuta kello 15-15.20 ja kello 15-20-15.40.

Näillä treenikerroilla saat Satu Pajarisen jakamattoman huomion ja voit treenata juuri sitä, mitä haluat kuten BH:ta, pk-tottiksesta, arkitottista tai vaikka ratkoa ongelmia! Jäsenille 13,05 euroa ja muille 15 euroa per kerta.

Someron Seudun Koiraharrastajien omien kouluttajien (Virpi kuten Ingerman) vetämien viiden kokoontumiskerran kurssien hinnat ovat jäseniltä 26,25 euroa ja muilta 35 euroa. Vierailevien kouluttajien kurssihinnat vaihtelevat. Korhosen syyskuussa alkaneet kurssit maksavat jäseniltä 35,10 euroa ja muilta 45 euroa. Voit ostaa kursseja Someron Seudun Koiraharrastajien verkkokaupasta osoitteessa kauppa-sskh.fi

Tottelevaisuuskoulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Tottelevaisuuskoulutus on tarpeen jokaiselle koiralle ja omistajalle.

Arkitottelevaisuuskurssilla harjoitellaan muun muassa koiran palkkaamista, sen oikea-aikaisuutta ja suuntaa sekä luoksetuloja, seuraamisen alkeita, asentoja, ohittamista ja rauhoittumista. Samalla koira oppii sosiaalisia taitoja. Harjoitellaan myös luvalla tervehtimistä ja luopumista.

Virpi Ingerman ohjaa seuraamista. Kuva: Minna Filppu

Tottelevaisuuskoulutuksesta vastaava Elina Ruohonen vetämässä ohitusharjoitusta. Kuva: Minna Filppu

Linda Lauttia paikallaanoloharjoituksissa koiransa kanssa. Kuva: Minna Filppu

Annika Sanerin Väiski tekee luoksetulossa mallisuorituksen. Kuva: Minna Filppu

Perustottelevaisuuskoulutus kuuluu kaiken rotuisten koirien oikeuksiin. Kuva: Matti Pomppu