BH ja PK-tottiskurssi

Onko tähtäimessäsi BH-koe tai haluatko muuten treenata hyvässä porukassa ja yksilöllisessä ohjauksessa palveluskoirakokeissa tarvittavaa tottista?

Siihen on mahdollisuus helmikuun lopussa alkavalla neljän kerran tehokurssilla, jonka ohjaajana toimii pitkän linjan pk-harrastaja Satu Pajarinen.

Ryhmässä treenataan paljon yksittäin, jotta kaikilla on mahdollisuus kuunnella, oppia ja jokainen saa neuvoja.

Ota siis tarvittaessa mukaan oma häkki sisätiloihin koiralle, jos se ei voi esim. pakkasen takia odottaa vuoroaan autossa.

Koulutuksen pakkasraja on -15 astetta, ellei ryhmän kesken ole toisin sovittu.

Koulutus järjestetään tiistaisin kello 17.30:
26.2., 12.3., 26.3. ja 9.4.

Maksimimäärä on 6 koirakkoa. Hinta jäseniltä 20,10 euroa ja muilta 30 euroa. Paikan voi hankkia yhdistyksen verkkokaupasta www.kauppa.sskh.fi

Koulutuspaikkana on Haukkukallio.

Lisätietoja Elinalta 0442926868 tai elina_ruohonen@hotmail.com

tai Satulta satu.pajarinen@gmail.com

Arkitottista viiden kerran kursseina

Tottelevaisuuskoulutuksessa ohjaaja opettaa koiraansa muun muassa seuraamaan vapaana sivulla. Kuvassa Ella Paez Jämsen. Kuva: Minna Filppu

Arkitottelevaisuuskoulutusta järjestetään järjestetään kurssimuotoisena niin, että osallistujat saavat yksilöllistä ohjausta ja että harrastus etenee tavoitteellisesti.

Torstaina 7. maaliskuuta alkaa arkitottiskurssi aloittelijoille. Kouluttajana toimii Virpi Ingerman.

Viiden kokoontumiskerran kurssien hinnat ovat jäsenille 26,25 euroa ja muille 35 euroa. Voit ostaa kurssit Someron Seudun Koiraharrastajien verkkokaupasta osoitteessa kauppa-sskh.fi

Tottelevaisuuskoulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Tottelevaisuuskoulutus on tarpeen jokaiselle koiralle ja omistajalle.

Arkitottelevaisuuskurssilla harjoitellaan muun muassa koiran palkkaamista, sen oikea-aikaisuutta ja suuntaa sekä luoksetuloja, seuraamisen alkeita, asentoja, ohittamista ja rauhoittumista. Samalla koira oppii sosiaalisia taitoja. Harjoitellaan myös luvalla tervehtimistä ja luopumista.

Myöhemmin keväällä on pidemmälle ehtineille luvassa Helena Suortin vetämä jatkokurssi.

Tottelevaisuuskoulutuksesta vastaava Elina Ruohonen vetämässä ohitusharjoitusta. Kuva: Minna Filppu

Linda Lauttia paikallaanoloharjoituksissa koiransa kanssa. Kuva: Minna Filppu

Annika Sanerin Väiski tekee luoksetulossa mallisuorituksen. Kuva: Minna Filppu

Perustottelevaisuuskoulutus kuuluu kaiken rotuisten koirien oikeuksiin. Kuva: Matti Pomppu