Arkitottista viiden kerran kursseina

Tottelevaisuuskoulutuksessa ohjaaja opettaa koiraansa muun muassa seuraamaan vapaana sivulla. Kuvassa Ella Paez Jämsen. Kuva: Minna Filppu

Arkitottelevaisuuskoulutusta järjestetään kurssimuotoisena niin, että osallistujat saavat yksilöllistä ohjausta ja että harrastus etenee tavoitteellisesti.

Meneillään on Viksu Otuksen Anu Rauniomaan vetämä Jokarekun perustaitokurssi ja Jokarekun jatkokurssi tiistainsin.

Virpi Ingermanin vetämä seuraava arkitottiskurssi alkaa elokuun viimeisellä viikolla ja kestää viisi kertaa.

Someron Seudun Koiraharrastajien omien kouluttajien (kuten Ingerman) vetämien viiden kokoontumiskerran kurssien hinnat ovat jäseniltä 26,25 euroa ja muilta 35 euroa. Voit ostaa kursseja Someron Seudun Koiraharrastajien verkkokaupasta osoitteessa kauppa-sskh.fi

 Tottelevaisuuskoulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Tottelevaisuuskoulutus on tarpeen jokaiselle koiralle ja omistajalle.

Arkitottelevaisuuskurssilla harjoitellaan muun muassa koiran palkkaamista, sen oikea-aikaisuutta ja suuntaa sekä luoksetuloja, seuraamisen alkeita, asentoja, ohittamista ja rauhoittumista. Samalla koira oppii sosiaalisia taitoja. Harjoitellaan myös luvalla tervehtimistä ja luopumista.

Tottelevaisuuskoulutuksesta vastaava Elina Ruohonen vetämässä ohitusharjoitusta. Kuva: Minna Filppu

Linda Lauttia paikallaanoloharjoituksissa koiransa kanssa. Kuva: Minna Filppu

Annika Sanerin Väiski tekee luoksetulossa mallisuorituksen. Kuva: Minna Filppu

Perustottelevaisuuskoulutus kuuluu kaiken rotuisten koirien oikeuksiin. Kuva: Matti Pomppu