Arkitottelevaisuutta

Tottelevaisuuskoulutuksessa ohjaaja opettaa koiraansa muun muassa seuraamaan vapaana sivulla. Kuvassa Ella Paez Jämsen. Kuva: Minna Filppu

Minna Lepistö jatkaa kesäkuussa kurssien pitoa.

Matkalla harrastuskoiraksi -ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kello 17.30-18.30 (1.6, 8.6, 15.6 & 22.6). Se on tarkoitettu kaikille arkitottiksessa käyneille jatkokurssiksi; myös junnukoirille.

Pohjataitona odotetaan koiralla olevan jo käytössä palkkasanan tai naksuttimen. Kurssilla opetellaan erilaisilla alustoilla kulkemista ja niiden käyttöä, häiriöitä, tauotusta, koiran ja ohjaajan suhdetta ja keskittymistä omaan tekemiseen jne. Mukaan hyvät palkat!

Arkitaitoryhmä kokoontuu keskiviikkoisin kello 18.30-19.30 (1.6, 8.6, 15.6 & 22.6).

Kurssilla opetellaan ryhmän tason mukaan arkitaitoja remmikäytöksestä rauhoittumiseen ja leikistä kontaktiin. Koiralle kannattaa ottaa mukaan hyvät palkat.

Molemmille kursseille otetaan kuusi koirakkoa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset Ellulle sähköpostiin elina_ruohonen@hotmail.com.

Sähköpostitse tulee kuittaus kurssille pääsystä, ennakkotietokysely ja maksutiedot. Kurssihinta on jäsenille 30 euroa ja muille 40 euroa. Kurssi on maksettava ennen sen alkua tilille FI36 5434 0850 1764 26.

Virpi Ingerman pitää kesäkuun tiistaisin arkitottelevaisuuskurssin. Kurssi on TÄYNNÄ!

Tottelevaisuuskoulutuksen tarkoituksena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Tottelevaisuuskoulutus on tarpeen jokaiselle koiralle ja omistajalle.

Arkitottelevaisuuskurssilla harjoitellaan muun muassa koiran palkkaamista, sen oikea-aikaisuutta ja suuntaa sekä luoksetuloja, seuraamisen alkeita, asentoja, ohittamista ja rauhoittumista. Samalla koira oppii sosiaalisia taitoja. Harjoitellaan myös luvalla tervehtimistä ja luopumista.

Virpi Ingerman ohjaa seuraamista. Kuva: Minna Filppu

Tottelevaisuuskoulutuksesta vastaava Elina Ruohonen vetämässä ohitusharjoitusta. Kuva: Minna Filppu

Linda Lauttia paikallaanoloharjoituksissa koiransa kanssa. Kuva: Minna Filppu

Annika Sanerin Väiski tekee luoksetulossa mallisuorituksen. Kuva: Minna Filppu

Perustottelevaisuuskoulutus kuuluu kaiken rotuisten koirien oikeuksiin. Kuva: Matti Pomppu