Agilitykursseja

Piia Sihvonen-Talikka radalla borderterrierinsä Ricon kanssa.

Agilitykoulutusta järjestetään toukokuusta syyskuun lopulle. Ajantasainen kurssitarjonta löytyy verkkokaupastamme www.kauppa-sskh.fi

Toukokuussa starttaa kaksi ja elokuussa toiset kaksi kuuden kerran kurssia, joissa kaikentasoiset harrastajat ovat yhdesisä ja tekevät suorituksensa oman tasonsa mukaan. Kevään ja alkukesän kurssipäivät ovat torstai 14.5., torstai 21.5., maanantai 25.5., tiistai 9.6., tiistai 16.6. ja tiistai 23.6.

Puolet treenikerroista on ulkopuolisten kouluttajien ohjaamia, joten hintaa kertyy 50 euroa/kurssi/kirsu. Kouluttajina kursseilla toimivat yhdistyksen omat kouluttajat agilitykoulutusvastaava Johanna Laakkio, Piia-Sihvonen-Talikka ja Laura Nuotio. Vierailevia kouluttajia ovat Susanna Korhonen, Veera Niemi ja Anette Lindell.

Ryhmät kokoontuvat torstaisin kello 18-19 ja kello 19-20. Ensimmäisen ryhmän on syytä saapua ajoissa ennen kuutta, koska ensimmäinen ryhmä rakentaa radan ja toinen ryhmä purkaa sen illalla.
 
Yhteen ryhmään mahtuu kuusi koiraa. Koulusta voidaan järjestää yksittäisinä harjoituskertoina myös keskiviikkoisin, jos kysyntä ylittää kaavaillun tarjonnan. Myös uusia kursseja voidaan järjestää keskiviikkoisin, jos tulijoita on vähintään kahdeksan. Näistä kyselyt Johannalle osoitteeseen johanna.laakkio@gmail.com tai numeroon 0440-752 075.
 
Agility on koirien esteratalaji, jota voi harrastaa kuka tahansa. Se on avoin kaiken rotuisille koirille, myös sekarotuisille. Agilityssä menestyminen edellyttää koiralta ja ohjaajalta hyvää yhteistyötä. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle on, että koira pysyy omistajansa hallinnassa myös vapaana ollessaan. Koira ei saa olla aggressiivinen muita koiria kohtaan.
 

Huomaa verkkokauppamme: www.kauppa-sskh.fi

Lasten agilityliikuntakerho

Laura Nuotion vetämän, kouluikäisten lasten agilityliikuntakerhon toiminta jatkuu tänä vuonna. Kurssilla lapsille tarjoutuu mahdollisuus harjoitella agilityn alkeita, kun Laura Nuotio vetää yhdessä Annika Sanerin kanssa viisi harjoitusiltaa.

Toukokuun kurssipäivät ovat maanantai 18., torstai 21., maanantai 25., keskiviikko 27. ja perjantai 29.5.

Elokuun kurssipäivät ovat maanantai 3., keskiviikko 5., perjantai 7., maanantai 10. ja keskiviikko 12.8.

Agility on loistava harrastus lapselle. Se kehittää lapsen yhteistyötaitoja, sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimimista ja epäonnistumisen sietämistä. Lisäksi lapsen empatia kyky kasvaa ja lapsi oppii vastuunottoa koiran kanssa toimimisen ohella. 

Kursseilla opetellaan ohjaamaan koiraa agilityradalla, joten koiran tulisi jo osata perustottelevaisuus ja pysyä pääsääntöisesti lapsen hallussa. Koiran aiemmasta agilitykokemuksesta on hyötyä, mutta se ei ole pakollista. Pienten lasten mukana (alle 12v.) tulee olla aikuinen joka huolehtii koiran hyvinvoinnista tunnin aikana.

Lisätietoja 25 euron hintaisesta kurssista saa Lauralta numerosta 045 351 9646 tai sähköpostitse: lnuotio@hotmail.fi

Agilityliikuntakerhossa liikutaan monipuolisesti ja kehitetään lapsen motorisia taitoja ja vastuullisuutta sekä kykyä toimia koiran kanssa. Toiminta myös lisää lapsen ja koiran hyvinvointia sekä vähentää levottomuutta.

Ella Paez Jämsenin Tirso lentää läpi renkaan. Kuva: Johanna Laakkio

Laura Nuotio seiskarinkoiransa Artun kanssa keinulla. Viime syksynä SSKH:n agilityharrastajat rakensivat radan Someron terveyskeskuksenmäelle, jossa he esittelivät lajia ja koiriaan vanhuksille. Kuva: Johanna Laakkio

Laura Nuotio ja Arttu hyppyesteellä. Kuva: Johanna Laakkio

Annika Saneri A-esteellä koiransa kanssa. Kuva: Minna Filppu

Marika Ahtaanluoma ja samojedi Hippi keinulla. Kuva: Minna Filppu