Agilityryhmät talvitauolla

Piia Sihvonen-Talikka radalla borderterrierinsä Ricon kanssa.

Agility on koirien esteratalaji, jota voi harrastaa kuka tahansa. Se on avoin kaiken rotuisille koirille, myös sekarotuisille. Agilityssä menestyminen edellyttää koiralta ja ohjaajalta hyvää yhteistyötä. Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle on, että koira pysyy omistajansa hallinnassa myös vapaana ollessaan. Koira ei saa olla aggressiivinen muita koiria kohtaan.

Agilityharrastuksesta peritään jäsenmaksun lisäksi 30 euron telinemaksu.

Agility on talvitauolla. Kurssit alkavat taas toukokuun alussa. Niitä koordinoi Johanna Laakkio.

Alkeisryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 17–18 ja jatkoryhmät torstaisin klo 17–18.30 ja klo 18.30–20 (7 koiraa/ryhmä).

Alkeisryhmää vetää Piia Sihvonen-Talikka (piia.sihvonentalikka@gmail.com) ja jatkoryhmiä Johanna Laakkio (johanna.laakkio@gmail.com).

"Koska paikkoja ei ainakaan toistaiseksi ole tarjolla kovin suurta määrää, jaamme ne ohjaajakohtaisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Treeniaikasi jaetaan koiriesi kesken, jos haluat harrastaa useamman koiran kanssa. Näin mahdollisimman moni pääsee harrastamaan.

Agilityn kohdalla ryhmäpaikan saaminen velvoittaa myös osallistumaan kauden aikana vähintään kahteen seuraavista:
* Tuotteiden (pesuaineet, wc-paperi yms.) myyntiin
* Arpajaispalkintojen keruu
* Lasten Lauantai (joko itse päivään tai rakennukseen/purkuun)
* Alkeisryhmän ohjaus (1h) x 2
* Jatkoryhmien ohjaus (3h) x 1

Ryhmien ohjaus vaatii tietenkin jo hieman kokemusta ja osaamista. Helpotusta on kuitenkin luvassa työn alla olevasta kesän koulutussuunnitelmasta. Sen valmistuttua saat halutessasi valmiit ratapiirrokset yms."

Jonna

 

Someron Seudun Koiraharrastajat ry järjestää agilitykoulutusta koulutustason mukaan jaetuissa ryhmissä kesäkautena Haukkukalliolla useina päivinä viikossa. Agilitytreenit jatkuvat syyskuun loppuun, jonka jälkeen alkaa talvitauko. 

Agiitykoulutuksesta vastaa Johanna Laakkio, jolle kyselyt numeroon 0440-752 075 tai meiliin johanna.laakkio@gmail.com  Muina kouluttajina toimivat Laura Nuotio, Annika Saneri ja Piia Sihvonen-Talikka (piia.sihvonentalikka@gmail.com).

Huomaa verkkokauppamme: kauppa-sskh.fi

Ella Paez Jämsenin Tirso lentää läpi renkaan. Kuva: Johanna Laakkio

Laura Nuotio seiskarinkoiransa Artun kanssa keinulla. Viime syksynä SSKH:n agilityharrastajat rakensivat radan Someron terveyskeskuksenmäelle, jossa he esittelivät lajia ja koiriaan vanhuksille. Kuva: Johanna Laakkio

Laura Nuotio ja Arttu hyppyesteellä. Kuva: Johanna Laakkio

Annika Saneri A-esteellä koiransa kanssa. Kuva: Minna Filppu

Marika Ahtaanluoma ja samojedi Hippi keinulla. Kuva: Minna Filppu