Kesän 2021 pentukurssilaisia harjoittelemassa terassikäyttäytymistä: Marika (vas.), Linnea ja tanskalaisruotsalainen pihakoira Vappu, Heini Laaksonen ja samojedi Vida sekä Mariina ja tanskandoggi Jammu. Kuva: Minna Filppu

Wipen koirakoulu pyörii keväisin

Tutustumista erilaisilla alustoilla kävelyyn.

Tämän kevään pentukurssi uusille koiranomistajille on parhaillaan meneillään. Minna Filpun vetämä Wipen koirakoulu on tarkoitettu Someron Seudun Koiraharrastajat ry:n jäsenille ja se on maksuton.

Kurssissa paneudutaan koiranhoidon ja pentujen opettamisen perusasioihin. 

Pentukurssilla keskitytään pennun kanssa toimimiseen, yhteistyön rakentamiseen ja koulutuksen alkeisiin. Samalla totutellaan lajitovereihin ja toimimaan omistajan kanssa erilaisissa tilanteissa.

Kurssille voi osallistua, jos pentu on yli kaksikuinen ja alle puolivuotias. Sitä vanhemmille on tarjolla arkitottista ja muita perustaitokursseja.

Pentukurssin tavoitteena on lisätä koirien hyvinvointia tukemalla pennun psyykkistä kehitystä, auttamalla koirien sosiaalistamisessa ja antamalla omistajille vinkkejä opettamiseen.

Pennuille normaalit nahkakaulapannat ja mielellään nahkaiset, mutta joka tapauksessa normaalit talutushihnat. Ei siis valjaita eikä flexejä. Makupalat ovat usein hyödyksi.

Kyselyt sähköpostiin minna.filppu@sss.fi tai puhelimitse 0440-310122.

Pentukurssilaisista Verneri ja Anna, Manta ja Minttu (takana), Elma ja Karoliina sekä Allu ja Kati kyläkävelyllä.

Tutustumiskohteena suihkulähde.

Yhteistyötä treenataan tuloksekkaasti monin tavoin.

Osa kesän 2020 Wipen "koirakoululaisista": Minttu & venäjäntoy Manta, Katja & malamuutti Puhti, Kati & lapinkoira Allu ja Karoliina & labradorinnoutaja Elma.

Vuoden 2019 pentukurssilaisia eli omistajineen nöffi Dina ja Henna (vas.), labbis Sirius ja Pirita, porokoira Tilda ja Sanna, lappari Käry ja Santtu, lappari Nalle ja Jenni sekä sakemanni Remu ja Ilpo.

Saksanpaimenkoira Remu ja newfoundlandinkoira Dina omistajineen harjoittelevat maahanmenoa.

 • Pentujen kyläkävelyllä tutustuttiin muun muassa Härkä-patsaaseen torilla

 • ja Kiiruun puiston hirviin. Lapinkoira Nalle ja tiibetinspanieli Sheela ihmettelemässä maailmaa.

 • Kääpiöpinseri Dumbo

 • ja seiskarinkoira Urho

 • leikin tuoksinnassa.

 • Urho rentoutuu.

 • Remu hölkkää.

 • Tilda jahtaa Käryä ja aarretta.

 • Pystykorvaryhmä eli Tilda, Käry ja Nalle.

 • Sirius ja Dina kesken painin.

 • Sirius jaagaa Remua.

Kevään 2018 pienimpiä pentukurssilaisia riehumassa eli samojedinkoirat Hilla (vas.) ja Omppu sekä landseer Turo ja tanskalaisruotsalainen pihakoira Neela.

Kevään 2018 pentukurssin vanhempia oppilaita eli omistajineen bordercollie Jade (vas.), lapinkoira Helka ja borderterrieri Gini.

Osa kevään 2017 pentukurssilaisista luokkakuvassa. Vasemmalta valkoinenpaimenkoira Uuno, shetlanninlammaskoira Bella, monirotuinen Almi, kultainennoutaja Vilja, hovawart Romeo, berninpaimenkoira Hilla, leonberginkoira Lyyli ja irlanninsetteri Jerry omistajineen. Kuva: Minna Filppu

Osa helteisen kevään 2016 pentukurssilaisista. Kuvassa mukana australiankarjakoira Hilman, saksanpaimenkoira Jörön, suomenpystykorva Napen, portugalinpodengo Hepun ja kultaisennoutaja Samun perhekuntia. Kuva: Minna Filppu

Välitunnilla riehutaan. Parasta liikuntaa ja sosiaalistamista pennuille. Kuva: Minna Filppu

Tytti ja Satu treenaavat pentujensa kanssa.

Hurlumhei! Elämä on ihanaa! Päällimmäisenä Vilja, alimmaisena Hilla, keskellä Jerry ja Almi vasta liittymässä seuraan.